top of page
Αναζήτηση

Συναυλία: "Τα τραγούδια της Σωτηρίας" με τη Χριστίνα Μαξούρη

«Τα τραγούδια της Σωτηρίας» στην Αμοργό!


Το Σάββατο 6 Απριλίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η μουσική παράσταση «Τα τραγούδια της Σωτηρίας» αφιερωμένη στην Αρχόντισσα του ρεμπέτικου Σωτηρία Μπέλλου στον Πολυχώρο του Δημοτικού Σχολείου Αιγιάλης «Άννα Συνοδινού».


Ευχαριστούμε από καρδιάς τη Χριστίνα Μαξούρη/Christina Maxouri, τους μουσικούς Ευγένιο Χαλίλ, Στράτο Γκρίτζαλη, Δημήτρη Κούστα και Δημήτρη Τριανταφυλλίδη και τον Dimitris Chaliotis που μας πρόσφεραν ένα τόσο ποιοτικό ταξίδι στη ζωή και τα τραγούδια της Σωτηρίας Μπέλλου.


Ευχαριστούμε όλους εσάς, που παρευρεθήκατε, για τη ζεστή ανταπόκριση στην πρόσκλησή μας καθώς και τον Δήμο Αμοργού για την παραχώρηση της αίθουσας.


Τέλος, ευχαριστούμε τους ιδιοκτήτες δωματίων και ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων για την προσφορά τους και όσους αφιέρωσαν πολύτιμες ώρες στην καλλιτεχνική επιμέλεια των σκηνικών και της αφίσας!


Λίγα λόγια για την παράσταση:


«Τα τραγούδια της Σωτηρίας» ξεπερνούν τα όρια της σκηνής και του πάλκου και κινούνται ανάμεσα στη θεατρική παράσταση και τη μουσική βραδιά. Μέσα σε μία ατμόσφαιρα σχεδόν κατανυκτική, η Χριστίνα Μαξούρη ηθοποιός και ερμηνεύτρια η ίδια, μας μυεί στον κόσμο της Μπέλλου με την χαρακτηριστική, δωρική φωνή της. Ερμηνεύει αγαπημένα τραγούδια που σφράγισε με τη φωνή της η Μπέλλου και ανάμεσα σε αυτά μας αφηγείται μικρές ιστορίες και σύντομα περιστατικά από τη ζωή της αξεπέραστης ερμηνεύτριας. Οι σκοποί του Τσιτσάνη, του Παπαϊωάννου, του Μητσάκη, του Καλδάρα, του Σαββόπουλου, του Μούτση, του Ανδριόπουλου και του Λάγιου, μπλέκονται με μαρτυρίες για τη ζωή της Μπέλλου, μέσα από λόγια της ίδιας αλλά και ανθρώπων που τη γνώρισαν. Κι όμως η παράσταση δεν έχει τον χαρακτήρα ή τον σκοπό της βιογραφίας, αλλά τη διάθεση να δημιουργήσει μία ατμόσφαιρα γιορτής. Μία κοινή εμπειρία όπου όλοι μοιραζόμαστε τις ιστορίες και τα τραγούδια και ερχόμαστε πιο κοντά.

Η μουσική παράσταση ξεκίνησε την πορεία της το καλοκαίρι του 2021 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου με τέσσερις sold out βραδιές στο «Στέκι του Ηλία» στο Θησείο.

Από τότε παρουσιάστηκε με ανάλογη επιτυχία στη μουσική σκηνή Χαμάμ στα Πετράλωνα (Νοέμβριος 2021) και για δέκα sold out παραστάσεις στον ιδιαίτερο χώρο του ΠΛΥΦΑ στον Βοτανικό (Φεβρουάριος – Απρίλιος 2023). Επίσης έχει ταξιδέψει σε διάφορα Φεστιβάλ εκτός Αθηνών: Φεστιβάλ Τήνου 2021, Φεστιβάλ Μυκόνου 2023, Φεστιβάλ Διαδρομές στην Πάρο 2023, Φεστιβάλ Καταγραφής Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Θέατρο Απόλλων, Σύρος 2023), Φεστιβάλ Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής (2023).

Στην Αθήνα, μετά τον περσινό επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων, παρουσιάζεται ξανά αυτό το διάστημα με απανωτά sold out στον ιδιαίτερο χώρο του ΠΛΥΦΑ στον Βοτανικό.


bottom of page